zondag 2 december 2012

Weekoverzichtje


Hoi hoi!

De voorbije week hebben we leuke dingen meegemaakt!
Enkele topmomenten op een rijtje:

- De brieven van Sinterklaas

Hier kan je zien hoe het allemaal begon.
De eerste opdracht, een slaapliedje zingen voor Sinterklaas, vonden we heel fijn om te doen!
Luister maar...






- Cedric was jarig op 28 november!


- Juf Ann Vanhoudt kwam filosoferen met ons.
Wat is filosoferen precies? Filosoferen is de stelselmatige poging tot het zo goed als mogelijk gebruik van onze rationele, redelijke en kritische vermogens om de vraagstukken die rijzen ten gevolge ons bestaan als mens aan te pakken.Typisch voor deze activiteit is dat noch het antwoord, noch de zoekmethode, zelfs niet de formulering van de centrale onderzoeksvraag op voorhand vastliggen. Filosoferen met kinderen in een klaslokaal is het vormen van een filosofische gemeenschap van onderzoek vanuit filosofische vragen die de leerlingen, tengevolge hun bestaan als mens, zelf belangrijk vinden om samen over na te denken. Het is geen groepsdiscussie of twistgesprek (= tégen elkaar denken), en ook geen vrijblijvende uitwisseling van meningen of anekdotes. Onderzoek en samen denken staan centraal.
Wij stonden bij juf Ann stil bij het leven van een slak. 'Hoe zou het zijn om een slak te zijn? Waar zou jij op kruipen als je een slak zou zijn? Zou een slak zich eenzaam voelen? ....


- Goed nieuws!
Met onze kikkertjes wonnen we geen reisje naar de Efteling, maar wel een jaarabonnement op Het Belang van Limburg voor onze school! JOEPIEEEEEEEEEEEEE!!!!

Groetjes!!!!!!