dinsdag 16 oktober 2012

We leven nog..


Hoi, hoi!

Hier zijn we weer! Een tijdje geleden, maar zoals de titel het zegt: 'We leven nog!'
De laatste tijd hebben we extra hard gewerkt in de klas, wat wil zeggen extra werk voor de juf na de schooluren. Vandaar dat de blog even heeft moeten wachten en jullie nu de volle lading krijgen! :-)


Op maandag 8 oktober maakten we een leerwandeling in de buurt van onze school. We stonden stil bij de verschillende soorten woonhuizen, soorten openbare gebouwen of plaatsen, soorten handelszaken, nutsvoorzieningen en bijzonderheden.


HIER kan je de foto's terugvinden.


Dinsdag 9 oktober kwam Valence ons wat meer vertellen over de 'Pterodactylus'.
Dit is een dinosaurus. Wil je zijn info nog eens opfrissen? Dan kan dat HIER.

( Wie weet is 'het DinoBos' ook wel een tip voor mama's en papa's die tijdens het weekend of een vakantiedag niet weten wat doen? Een tweetal uurtjes rijden en je bent er. Vind je dit wat ver voor één dag, dan maak je er maar ineens een weekendje van! ;) )




Jullie zullen ondertussen wel gehoord hebben dat wij meedoen aan de grote sprookjesactie van Het Belang van Limburg. We moeten sprookjeswoorden in de krant opzoeken en die op een poster kleven. (Ondertussen hebben we al de woorden gevonden, joepie!) Hierbij moeten we nog een mooi knutselwerkje van een kikker maken. Een professionele jury, bestaande uit medewerkers van Het Belang van Limburg, Efteling-medewerkers en de Kikkerprinses zullen al deze werkjes beoordelen. Per leerjaar wint de klas met de mooiste en creatiefste kikker. In totaal zullen er 6 winnende klassen 2 dagen gratis verblijven in de Efteling! Duimen maar!!!




Op vrijdag 12 oktober hadden we een jarige dame in onze klas.
Nisa werd 8 jaar en dat werd gevierd!

(Meer foto's kan je terugvinden in het album 'Hieperdepiep... Jarig!')



En dan nog een laatste berichtje over onze muzische namiddag!
We hebben een mooi werk gemaakt voor ziekenzorg CM.
Deze organisatie riep kinderen op om even stil te staan bij langdurig zieke mensen. We willen op deze manier laten merken dat iedereen erbij hoort, we bij elkaar terecht kunnen en we aandacht hebben voor elkaar. Een gedreven klas ging meteen flink aan het werk. Fijn om te zien dat ze het zo goed met elkaar konden vinden! Leuke gedichten, mooie affiches, prachtige foto's, een knap liedje en een tof poppenkastspel waren het eindresultaat. (Klik op 'prachtige foto's ' om onze fotoshoot te bekijken.)






Haal de zak chips maar naar boven en zet de cola klaar,
want jullie fantastische muzikanten en poppenkastspelertjes zijn daar!




Lied: Wij houden heel heel veel van mensen.

Wehouden heel veel van mensen.
Ze moeten heel heel heel lang leven.
Ze moeten medicijnen hebben,
dan worden ze weer beter.


Poppenkastspel: Ziek zijn is niet fijn.




Groetjes van ons allemaal!!!